Вайлдберриз
top10binary.ru
www.portuguese-passport.online
отзывы о платформе биномо

Blog

..day light..

Izložba fotografija i grafika “Water sign”

Read more...

дим

Read more...

пролећне пахуље

€uroXibition u Beogradu

Rajko Simić, Arben Lapašnica, Jelena Lučić, Siniša Mandić, Berat Murina, Olivera Inđić, Halil Halili, Petrit Rahmani, Fitore Sulja, Milena Goševski


Foto Olivera Inđić

Klub Alpbah Beograd i Inicijativna grupa Alpbah Kosovo predstavlja izložbu fotografija u okviru projekta €uroXibition sa svečanim otvaranjem u subotu, 21. aprila 2012. godine u 16sati, Foajeu Dvorane Kulturng centra Beograda.

€uroXibition je rezultat šestomesečnog aktivnog rada pet mladih srpskih i pet mladih albanskih fotografa koji su okupljeni oko ideje viđenja stvarnosti i Evropske unije ispoljili svoje stavove kroz slike. Jedna koherentna grupa od deset umetnika porušila je predrasude u njima samima, mitove koji postoje među narodima i suočila se sa sjajem i bedom svojih društava koja hitaju u susret Evropskoj uniji.
Kustoskinja izložbe je istoričarka umetnosti i fotograf Goranka Matić.

Projekat je realizovan uz podršku Erste Fondacije, a pod pokroviteljstvom dr Erharda Buseka, predsednika Evropskog Foruma Alpbach. Izložbu je do sada videlo više od 1000 posetilaca, a u avgustu će biti predstavljena i u Austriji.

Source

http://www.crf.rs

Tekst: Jelena Micić i Žarko Aleksić

Izložba fotografija “…La bicyclette…” koja je trajala do 30. marta predstavila je rad autorke Olivere Inđić, koja svoje analogne fotografije shvata kao „usporene i zaustavljene“ i dovodi ih u vezu sa kretanjem biciklom.

Dok razgovaramo o izložbi, autorka je u nedoumici da li da kupi novi ili polovni bicikl i objašnjava koje su prednosti, a šta mane različitih modela koje u međuvremenu isprobava i ispituje.

Podrazumeva se da je stigla na izložbu svojim starim bajsom koji želi da zameni, iz čega proizilazi ne samo opsesija, već i ljubav prema ovom prevoznom sredstvu koje postaje glavni motiv njenih fotografija. Izložba obuhvata oko 20 radova nastalih na području Holandije i Belgije i deo je beleški sa proputovanja biciklom.

Ovo kretanje smatra pozitivnim begom od savremenog digitalnog sveta koji svojom užurbanošću čoveka sputava da oseti sve ono, kako i sama kaže, „romantično i to u vidu korpi prepunih cveća ili onih u koje može stati više dece“. Svoj specifično topli pogled na svet autorka želi da prenese i na posmatrača pozivajući nas da obratimo pažnju na život „opipljiv i prepun mirisa“. Svojim fotografijama tera nas da se zapitamo zašto žurimo kad nas brzina nagoni da zaboravimo na vredne male stvari i svakodnevne životne radosti.

Olivera Inđić je rođena 1981. godine u Beogradu. Završila je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, smer slikarstvo, u klasi prof. Čedomira Vasića. Članica je ULUS-a. Fotografije izlaže samostalno, kao i na grupnim izložbama.

Source

izložba fotografija ..la bicyclette..

Deauville

raznorazne radosti..

.ng kišobranska radost!..Atina….

מיקמ'ק
טופס 101 להורדה
1хбет зеркал
www.vulkan24casino.online