лямода
рейтинг брокеров бинарных опционов 2018
portuguese-passport.online
binomo отзывы

2013. Exhibitions and projects

WE / ME

Photo exhibition, Jazz Club Čekaonica, Belgrade. | Review on Beogradfoto

We Me   We Me   We Me   We Me

Izložba fotografija Olivere Inđić u Džez klubu Čekaonica – Bulevar Vojvode Mišića 17/8 (BIGZ), otvorena je 15. marta i trajaće do 11. aprila 2013. godine.

Fotografije sa najnovije izložbe Olivere Inđić, mlade i perspektivne umetnice, imaju sadržaje koji, pre svega, pretstavljaja borbu za identitet, duhovni i emotivni prostor, stvarajući ujedno novi dokument, misao i specifičan senzibilitet vremena u kome živi.

Umetnica živi sa svojim opsesijama, i fotografija je sredstvo izražavanja svog “pogleda na svet”, odnosno njegove vizuelne interpretacije. Izbor fotografija čini niz pravougaonih crno – belih “prozora” u druge živote i svetove, nastalih korišćenjem analogne tehnike, koji svi čine, u suštini samo jedan, ovaj naš život i naš svet, lišen svih ograničenja, osim onih tehničkih, u kojima se šira tumačenja mogu izvući iz naizgled slučajnih trenutaka.

100 naj

Photography, Artget gallery, Belgrade. | PDF prezentacija

100 naj

Časopis za kulturu fotografije, Refoto, u februaru 2013. proslavio je izlazak stotog broja. Povodom ovog jubileja, u maju prethodne godine pozvali smo naše čitaoce da nam pošalju fotografije za novi konkurs pod nazivom ”100 Naj“. Do 5. januara 2013. godine, kada je istekao rok za prijem radova, stiglo je više od 2.000 fotografija, u štampanoj formi, od preko 200 autora iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije…

46th Winter Salon

L’esprit nomade, photo collage.
Gallery Josip-Bepo Benkovic in Herceg Novi, Montenegro. | PDF prezentacija

   

U galeriji “Josip-Bepo Benković”, biće otvoren 46. hercegnovski zimski salon. I ove godine salon ima regionalni karakter i na njemu učestvuju umjetnici iz svih zemalja bivše Jugoslavije.
Postavka, koja će biti otvorena do 7. marta, zapravo je multimedijalna izložba 20 umjetnika najrazličitijih profila koji su okupljeni oko teme “Buđenje”.
Učesnici Salona su: Đorđije Bato Boljević, Marijan Crtalić, diSTRUKTURA, Leo Duff, Olivera Inđić, Slavica Janešlieva, Andrijana Mlinarević-Cvetković, Borjana Mrđa, Danijela Mršulja-Vasić, Ivan Pejović, Ivanka Vana Prelević, Adin Rastoder, Žiga Rehar, Željko Reljić, Davor Sanvincenti, Brane Širca, Maja Šofranac, Selman Trtovac, Anica Vučetić i Antonio Živković.
Članovi žirija za dodjelu nagrada su Veseljka Salatić, istoričarka umjetnosti, muzejski savjetnik iz Trebinja, Radojka Abramović, istoričarka umjetnosti, muzejski savjetnik iz Kotora i Slavko Timotijević, istoričar umjetnosti iz Beograda.

EuroXibition

Photos.
The Austrian Parliament Building in Vienna, Austria. | Official site | Program

            


Where is Europe in Kosovo and in Serbia? Ten young Serbian and Kosovar photographers have asked this question and taken very personal snapshots of the realities surrounding them and an entire generation. Through their photographs, the young artists show that it is possible to bridge the deep rift between the Serbian and Kosovar societies by addressing common problems together.

€uroXibition is a joint project between alumni of the European Forum Alpbach of the Club Alpbach Belgrade and the Initiative Group Alpbach Kosovo with the support of the ERSTE Foundation. The media partner of the event is the Wiener Zeitung.

After stops in Pristina, Belgrade, Alpbach and the European Parliament in Brussels, €uroXibition is coming to Vienna.

The exhibition is on display between 15 February and 8 March 2013 in the Austrian Parliament in Vienna.

Soul 2013

International exhibition of art photography Kumanovo, Kriva Palanka, Macedonia.

Expanded books – moving forward

Illustration and silk screen.
Gallery DKSG, Belgrade. | Site

   


Udruženi i oprobani tim DKSG (Studenjak) i ROIK (Kornet) uz podršku MKRS (Ministarstvo kulture) po drugi put organizuje radionicu apsolutne zabave i opuštencije koja za krajnji cilj ima spajanje vizuelnog i knjiškog izraza. Za ovu priliku, pozvali smo svoje prijatelje iz PZUPDP (Pesničenje) u pomoć u svrhu saradnje kako bismo poradili na zajedničkom cilju: uspostavljanju veze između pesničke i vizuelne forme.

Na ovu radionicu pozvani su svi zainteresovani za popularizaciju svih umetničkih vidova i njihovo spajanje i objedinjavanje. Za tu priliku obezbedili smo Veliku galeriju u Domu kulture “Studentski grad” u subotu i nedelju, 10. i 11. novembra 2012. godine. Dođite u subotu od 17h i u nedelju od 13h!

Radionica će biti inspirisana pesmama iz brojnih knjižica u izdanju “Pesničenja“, ali te knjižice neće predstavljati obaveznu temu. Svaki učesnik moći će da napravi svoj originalni rad u bilo kojoj od raspoloživih tehnika (a od vizuelnih tehnika obezbedili smo sve što vam pada na pamet osim skulputure, arhitekture i pseudoumetničkog filma) i tokom ta dva dana radionice moći ćemo sasvim pristojno da razmenimo mišljenja tokom razgovora, rada i odmora, pogledamo malo filmića u pauzi i na kraju sve to objedinimo u ono što su nam krajnji ciljevi. Pre nego što ih navedemo, treba dodati da će pored berićetnih programa i ciljeva biti štampane i majice s najboljim radovima, i u sito i u digitalnoj štampi, a veličine i oblici biće izglasani na licu mesta, na kraju radionice:

1. Još jedna sasvim jedinstvena knjižica za “Pesničenje”
2. Izložba radova s radionice kojom ćemo proslaviti početak sledeće godine
3. Katalog koji će objediniti radove s radionice i događaje koji je budu pratili.

מיקמנק
מילוי טופס 101
1хбет бк зеркало
www.vulkan24casino.online